Hermitage 2022

JEAN-LOUIS CHAVE

Hermitage
2022

466,52$*

* Prix de détail suggéré
Code produit
717112
Conditionnement
6 x 750ml
Type d'approvisionnement
Commande Spéciale
Statut
Non disponible
Type de produit
Vin tranquille
Pays
France
Désignation réglementée
Appellation origine controlée (AOC)
Région
Vallée du Rhône
Sous-région
Rhône septentrional
Appellation
Hermitage
Cépage(s)
Syrah 100 %
Couleur
Rouge
Fermeture
Liège
Site web du producteur

Information sur le domaine

La famille Chave est l’exemple même des vins de terroir, d’époque et d’humanité. Cette famille de vignerons œuvre dans la vallée du Rhône depuis 1481; le flambeau a été repris de père en fils, et ce, pendant 16 générations. À l’origine, la famille cultivait uniquement à St-Joseph; il y a environ un siècle, elle s’est établie dans la commune de l’Hermitage lorsque le phylloxera a dévasté la région. Aujourd’hui, leur Hermitage rouge et leur Hermitage blanc sont...

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Revues de presse

Wine Advocate

95+ Points

Mars 2025 (Millésime 2022)

The 2022 Hermitage from Jean-Louis Chave is broad and deep, bursting with aromas of smoke, licorice and dark wild berries mingled with delicate notes of fresh thyme and spices. Full-bodied, dense and powerful, layered and concentrated, it has a fleshy palate with a broad attack, racy mid-palate, velvety tannins and a mordant, somewhat firm finish. Remarkably, despite the sunny, dry conditions of the vintage, the wine does not exhibit an overtly warm character. This Hermitage stands out at this address as a particularly unique expression, rewarding those who are patient.

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Vinous

(96-98) Points

Octobre 2024 (Millésime 2022)

I tasted various separately vinified lieux-dits that will eventually curate the 2022 L'Hermitage. Both the L'Ermite and Les Bessards, the cuvée’s backbone, show terrific structure, finesse and complexity. I am totally taken by the sheer beauty of the Les Beaumes with its striking inner energy and the mesmerizing floral lift of the Péléat. Cropped at an overall 30 hL/ha, the ripeness of the vintage is skillfully balanced by lifting freshness throughout all components. I can’t wait to taste the final result.

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